2022

 

Westfront 1944 / 2022
(22 - 23.1. 2022)    

    Dostali jsme příležitost, v rámci KVH Belgie, zúčastnit se soukromé akce "Westfront 1944". Akce, pod taktovkou Thomase Posselta, se konala nedaleko Podbořan v Ústeckém kraji a historickým tématem byly boje Kampfgruppe Peiper a Kampfgruppe Knittel s 82nd US Airborne Division v oblasti Belgického Stavelotu na konci roku 1944. Začátek akce byl plánován na páteční večer, kdy během noci probíhala hlavně hlídková činnost a drobné napadání nepřítele. Hlavní část začala v sobotu ráno, kdy během dne docházelo k prudkým střetům s nepřítelem, a konec byl kolem patnácté hodiny.
    Účast byla hojná na obou stranách, sjely se kluby z celé republiky i ze Slovenska. Na obou stranách bylo i množství techniky, která se aktivně účastnila bojů. Např. na německé straně replika tanku PzKpfw V Panther, pár polopásů Sdkfz 251, automobily Kűbelwagen a Schwimwagen, motocykly BMV a Zűndapp a několik protitankových kanonů PAK36. Na Americké straně to byl především originál tanku M4 Sherman, několik obrněných automobilů M8 Greyhound a nějaké automobily Jeep Willis. Akce byla hodně povedená, čemuž přispěli účastníci na obou stranách, a naplnila naše veškerá očekávání. Po akci proběhla v přátelském duchu tzv. Afterpárty za účasti obou armád.
    Za foto díky Erlemu, J. Hromádkovi a Kekelemu.

 

 

Hostašovice - Trojačka

    V sobotu 5.2. 2022 jsme se účastnili akce na horském hřbetu Trojačka, nedaleko Hostašovic na Novojičínsku, kde se nachází pomník Partizánskému odboji. U příležitosti kladení věnců u pomníku, proběhla menší bojová ukázka boje partyzánů s Němci. Akci pořádali naši kamarádi z KVH Fénix.

 

 

Winter in Ardennes 1944
(Vysočina)

    Po delší době jsme se účastnili airsoftové akce s druhoválečnou tématikou. Tato akce proběhla 19.2. 2022 na Vysočině, nedaleko Větrného Jeníkova, pod taktovkou kamarádů z KVH Diverzanti z Brandenburku. Předlohou této akci byla operace "Wacht am Rhein" odehrávající se v Belgii na konci roku 1944. Akce se náramně povedla a to díky dobrému scénáři a vysokému počtu účastníků (118).
    Za fotky díky Bimovi a Erlemu.